Elza's

Tabata work out!

Bonjour mes chéris! 

Idag har vi en mycket vacker dag, en riktig vårdag enligt mig. Jag tog även tiden till en timmes tabata work out, det är alltså en metod till träning som jag tycker är helt amazing! Det är bara att googla så får du fram instruktioner snabbt som satan. 

Byxorna jag bär på bilderna ovan är dom jag köpte igår, you know!? Känner mig så styleish att träna i snygga träningskläder, nyckeln till roligare träning. //HÄR//. 

Chips krig på ICA!

Hej på er! 

Idag kan man säga att dagen vart seg, vi åkte iväg en sväng till Värmdö, åt på max, köpte byxor o sen åkte vi hem. Inte mycket att hurra över. Jag har absolut zero inspiration just nu för bloggen eller mitt liv. Hjälp någon! Drömmer om att göra om min minimala walk in closet men de får nog vänta. 

Hur var din dag? 

Måste bara berätta om dagens skummaste händelse. Jag stod o skulle välja chips på ICA och valde såklart några som jag inte ens nådde upp till, jag funderade på att fråga en man som stod några meter ifrån mig (Som även hade sett mig kämpa med att få ner chipsfan!) men väntade istället och ställde mig och väntade på pappa. Plötsligt ser jag denna man som tidigare spanat in mig och kriget med påsen, han tar ner en av påsarna och min första tanke är ju såklart, åh va snällt och log lite mot honom. Men nä klart att han skulle vara jävligt jobbig och tog till sig själv och var alltså inte vänlig som kunde ta ner en till mig. Aja något komiskt var det ju men ursäkta...hjälp lilla mig! 

Plugg boost

Hur mår ni allihopa, jag mår helt okej!

 Stressen och nervositeten inför morgondagens prov börjar komma och egentligen behöver jag just nu bara sitta och mata in alla svar. jag önskar att det fanns något sätt som man bara lärde sig allt på en gång men tyvärr har jag inte hittat något sånt. Vad är era bästa pluggtips? 

Jag har inte mycket att erbjuda när jag pluggar, men antar att mina metoder funkar relativt bra. 

  • Jag tar fram allt jag behöver på bordet dvs mat...böcker, pennor, dator. Ja You know the drill. 
  • Sätter även på musik, jag lyssnar på filmmusik. Något udda men känns bättre att ha sånt man inte kan sjunga med till.

 

Pink Lemonade

God eftermiddag vänner! 

Det är tisdag och jag fick sluta tidigare, förstår ni min lycka! Jag slutade redan för en timme sen men när jag kom hem hoppade jag direkt upp i soffan.

Jag försöker stå ut med den sista veckan i skolan men jag pallar faktiskt inte, på torsdag har vi prov på något jag alls inte känner att jag fått den kunskap man behöver. Man ska inte skylla på lärare men tyvärr i detta fall gör jag det, inte okej. Aja trots att något går åt pipsvängen så tycker jag att vi är duktiga ändå, du och jag mot världen! Puss på er. 

 

Maria Nila, Silver Shampoo

Nu ska vi testa något nytt vänner! Jag har nämligen köpt nytt schampo som ska ta bort mina gul/orangea nyanser som jag stör mig extremt mycket på. Bara efter en tvätt ser jag skillnad och känner på mig att detta blir superskoj.

Detta heter alltså silver schampo och ska då ta bort dom gula nyanserna många blond håriga har.  Det finns massor av märken som säljer silver schampo och balsam men mina är från Maria Nila Stockholm, här har ni länken, MARIA NILA.

För mycket stress

Hur mycket stress,ångest och förväntning kan man egentligen lägga på en tonåring? Jag är slut, helt slut. Jag är 15 år och visst jag är tröttare än andra men det handlar inte om att vi är trötta och slöa tonåringar.

Visst,just nu utvecklas vi och bla bla bla men egentligen, är det den enda anledningen till varför man är slut, slut. Nej det här är inte okej. Denna vecka har vart extremt jobbig och har påverkat hela min vecka något så oerhört negativt och tråkigt.

Någon som har något tips på att hantera stressen? Min lärare hänvisar till kurator men egentligen ska det få gå så långt så att man måste gå till kurator? Jag har redan press och krav på mig själv, räcker inte det. Räcker det inte med att jag ska se till att vara en duktig flicka som ska vara trevlig mot allt och alla, sköta skolan och samtidigt hinna med att finnas där för familj och vänner. 

ALLA

 

Glad alla hjärtans dag världen.

Det är möjligt att jag är lite sent ute men bättre sent än aldrig! Jag tycker själv att alla <3 dag har blivit en riktigt överskattad "högtid", men visst lite mysigt är det. Min Valentin blev ju dock biologiböckerna och lärdom om hjärnans alla funktioner...lite väl segt på en söndag. 

Just nu sitter jag och skämmer bort mig litegrann med Lush suveräna ansiktsmask...ett riktigt underverk! // Masken //. Hur skämde ni bort er eller er partner/bästis/familj idag?

Skärp Er AIK

Pappa blir lite besviken på mig när jag kommer hem och säger att AIK är sämst, men vad ska man göra när klacken är osportsliga och otrevliga. Nej men stopp i lagens namn, man går inte in i min klubb och säger att Skuru suger för då blir Elin och alla andra skuruiter inte glada. 

Det är lite synd att det ska bli såhär på stora matcher, klacken förstör spelet och vänder hela baskets motto "ren attityd" till en tråkig attityd och trista kommentarer. Sen är det ju superskoj att stora mänger människor kommer och peppar laget. 

Stor tumme upp för Skurus fina och välskötta klack och lite mindre tumme upp till AIK. 

 

Vi Lever Ju Trots Allt I Sverige

 

 

Kan man få ifrågasätta Sveriges lagar? När blev det olagligt att skydda sig, att känna sig trygg i sitt eget land? Pepparsprej är något jag och några vänner diskuterat om, vi pratade om att vi skulle känna oss mycket tryggare med en pepparsprej i handväskan när man går ute ensam på kvällen.

Men eftersom vi lever i Sverige är det olagligt att inneha pepparsprej. Därför är min lösning att istället ta upp en sten som sällskap ifall något pervo skulle hoppa på mig. Vänner, det skulle bli blodigt. Nej men jag ifrågasätter detta stort när det gäller säkerhet och utsatthet och särsligt som kvinna. Men ja jag vet, det finns enorma nackdelar med detta men egentligen kan jag bara se fördelar hos kvinnor med behov till detta. Hur tänker ni? 

MELLO

Kollade ni på mello igår? Jag tycker faktiskt att dom flesta bidragen var bra, Samir och Viktor gör ju alltid lite skojiga låtar och dom andras bidrag var faktiskt enligt mig bra. Vad tycker ni? 

Upp