Elza's

// Twerk off //

Godmorgon allesammans! 

Igår fick jag äntligen träffa min älskling Lö (Lotten) verkligen super kul eftersom det vr evigheter sedan vi träffades! Vi hade en galet mysig och trevlig dag med Familjen Nord, och ja..Lö och jag hade en twerk off. Vi såg lika fula ut båda tv haha. Men kul var det!! Nu ska jag åka båt och gå på resturang, ni får se sen bubbisar ;) KRAAAAAM!

// Fotogalleri och höjdskräck //

Hejjj små polkagrisar! 

Hur mår ni? Jag mår bra tack, haft en riktigt mysig och trevlig dag med Marcus i stan. Vi gick till Katarina hissen men vi upptäckte ganska snabbt att det var ganska så lagom högt upp. Men trots höjdskräck så hade vi super trevligt, tumme upp! 

Oftast varje gång jag är i stan så besöker jag min favorit butik, eller butik vet jag inte om man kan kalla det. Mer som ett galleri, ett fotogalleri med massor av otroliga naturbilder,dööör så coola dom är! Det är min dröm, tänk att vara fotograf på heltid och sedan ha ett galleri med ens egna bilder som säljs. Asså ÅÅÅÅ JAG VILL HAAAA!! Galleri/butiken ligger i Mood gallerian nära NK! 

// Första gången någonsin! //

Heeej!
Imorse åkte vi hem till mormor och morfar för att träffa hela familjen från Italien, verkligen superkul eftersom det nästan aldrig händer. Filippo, Fedde och jag åkte efter lunch ut med båten,fiskespön och med ett glatt humör ut i sjön och hade inställning på att fånga fisk! Jag har aldrig i mitt liv fångat något annat än småräkor och andra fula fiskar med håv men FOR THE FIRST TIME IN FOREVER! Jag gick en fisk! Verkligen superkul! Jag är medveten om att min mascara kletat ut sig men ni anar inte vad mycket det regnade, haha.
Njut av en chill lördagskväll!

// Lantisar //

Nuuu är jag tillbaka! 

Har spenderat som ni i förra inlägget läste på landet, både hos Noras och mitt landställe. Det var verkligen supermysigt och roligt, jag gjorde saker jag aldrig gjort förr, tex att åka Go kart! Verkligen superläskigt men verkligen verkligen superkul. Jag hade planer på att blogga under tiden jag var där men mitt internet tog slut! Men nu är jag hemma och kan blogga från datorn istället, greejjjt! 

Ha en fortsatt myyysig fredagskväll! 

// Landställen //

Joohoo family!
I morse åkte vi ut till landet, skönt att komma bort från storstan litegrann. Jag stannar bara tills på tidag då jag ska till Noras landställe som ligger någonstans i närheten av mitt. Kommer vara så kul! Har inte träffat henne på länge och jag saknar henne sååååå!

Bilden är från Nice när vi var där ;)

// Grilltime //

Grilltime! Summertime! 

Man kan säga att vädret går lite upp och ner, det gör inget meeen att bestämma outfit för dagen blir ju djävulskt svårt. Fick uppgiften av papi att grilla (vanligtvis hans uppgift) nja måste säga att det gick sådär..jag fick inte fortsätta, he he he. Vet inte heller om grillning riktigt är min grej, kände inte att jag hade någon lust he he. 

Aja idag har jag iallafall..ja vad har jag gjort. Mina ben är typ avdomnade av att jag har vandrat omkring i sickla området drygt hela dan. Det var trevligt, mösigt sällskap av Marcus och Belinda! Sooopperr möös! 

// Feminism //

Jag vet inte riktigt hur jag ska starta detta inlägg..detta är ett såpass känsligt ämne för många så jag hoppas verkligen inte att ni som läser detta kommer missförstå mig och dömma mig till en sämre person bara för att vi tycker olika. Alla tycker olika och det är nog också därför jag skriver detta inlägg, just för att alla tycker olika men att ni också får höra en åsikt från mig.

Jag har födds till en person som har mycket att säga nästan hela tiden och jag har under min skoluppväxt innan högstadiet inte vågat uttrycka mig som jag gör nu. Jag vet att du också har mycket att säga, du har mycket att tycka till om i denna värld eller hur? Så tänk dig feminism, va? Nej nej nej fega inte ur nu bara för att du för mindre än en sekund sedan läste ordet feminism. Var inte rädd fortsätt läs, ingen kommer dömma dig..än. 

Feminism handlar mycket om att bli dömd, jag tror att det är där rädslan sitter. Det är just därför man är så rädd för att tänka dig själv som feminist just för att man har rädslan att bli dömd som en sämre människa. Man ska för det första inte ens behöva vara rädd för denna skitdömmning som man får och för det andra så behöver framför allt Sverige stå upp för dom som uttalar sig själva som feminister och vara stolta över att vi vill göra en skillnad. Vi är i vilket fall för mesiga och rädda för en förändring.  

När kvinnor säger "Jag vill också kunna bli grillmästare" skrattar man..det är nämnligen en killsak eller hur? När man säger "Jag vill ha samma rättigheter som män"..då ska man skämmas för det är fel att en kvinna ska få uttrycka och tycka till om sina egna rättigheter. Idag är feminism missförstått, feminism handlar inte om manshat. Nu kommer kanske du som är man känna dig helt lurad när jag säger detta och du kommer säkert trotsa och säga "Nä nu har du djävuslt fel Elin". Men neeej haha! Vi hatar er inte, snarare tvärt om!

 

 

Vi avgudar er för att ni har så mycket mer möjligheter än vi kvinnor, vi vill ha samma grymma möjligheter som er! Feminism handlar inte om manshat! Kan inte ni få in det i ert lilla korkade huvud, för om ni tror det så är ni tyvärr korkade! 

Men visst något rätt har du om du säger "men ni gillar ju inte män" vi har något emot er som nekar till att kvinnor inte ska ha samma rättigheter som er män, det blir jag och resten av alla kvinnor på denna jord jävligt (ursäkta språket) arg på! Har du någon jävla aning om hur det är att själv inte kunna ha makten över att få göra abort eller inte! Ska en kvinna som har blivit våldtagen behöva hålla i barnet till en våldtäcktsman? I detta fallet har du INGET att säga till om ifall du är man!

 

SÄTT DIG NER I BÅTEN OCH RO DJÄVUSLT LÅNGT BORT OM DU TYCKER NÅGOT ANNAT ÄN ATT KVINNOR INTE SKA FÅ HA SAMMA RÄTTIGHETER OCH SAMMA MÖJLIGHETER I LIVET SOM MÄNN HAR! 

 

Jag har en dröm, jag vill kunna växa upp till en kvinna med samma rättigheter som män. Jag är redo för att kämpa för den drömmen tillsammans med andra som också har samma dröm, vi alla har samma drömmar! Om ingen börjar kämpa? När blir världen då jämnställt? Om inte DU hjälper till i kampen om ett jämställt samhälle? Vem?

 

 

Och jag är såpass ung så nej jag vet inte hela historian bakom feminism eller om de politiska blocken och sådant..vuxet. MEN jag är ung, vill göra en förändring och jag är ung och är redo att ta risken att bli dömd! För jag är inte rädd, jag är inte en gnutta rädd att bli näthatad för att jag tycker som jag tycker. Å jag blir så ledsen när ni inte vågar stå upp för era egna rättigheter tjejer, du e inte ensam som vill göra en förändring och om vi är fler som står emot denna orättvisa så kommer vi en dag lyckas!

Vi kan då säga "Jag är grillmästare" utan att någon skrattar! Vi kommer då kunna säga "Jag är feminist" UTAN att någon trycker ner oss i marken! Om du vill ha samma rättigheter som män och är redo att kämpa, så aa du är feminist! Det handlar inte om att gå runt naken i centrala Stockholm eller att skriva ett sådant inlägg på en blogg. Det handlar om att du vill göra en skillnad, neka inte till att du inte är feminist bara för att du inte kämpar som andra individer gör. Stå upp för dig själv och bara ifrågasätt varför kvinnor inte har samma möjligheter och rättigheter, det räcker. Men snälla gör något!

Du kanske tycker att samhället är bra just nu i Sverige, och du har rätt! Flickor får gå i skolan men det är fortfarande mycket som inte står rätt till! I andra länder får inte alla tjejer gå i skolan, alla har inte rätt till utbildning och det är ju fan fruktansvärt!

Istället ska flickor behöva föda en massor av mäns barn! Man blir ju rädd för samhället...tyvärr. Jag blir lika arg varje gång en man öppnar sin käft för att tycka till om feminism och att det är "dåligt" att vara det. FEMINISM ÄR GRYMT!  

 

 

Feminism handlar inte om att vi ska ta över världen med kvinnor, det handlar inte om att vi vill förgöra männen, det handlar inte om att vi feminister hatar män! Det handlar om att vi vill göra en posetiv förändring i samhället där vi alla kan få utbildning och kunna göra saker som ingen någonsin trodde skulle hända. Vi SKA göra något som ni tror aldrig skulle ske..vi ska göra denna värld jämnlik där alla kan gå fritt utan en stämpel i pannan. 

Jag ber om ursäkt för mitt språk i detta inlägget men ibland behövs det en riktig käftsmäll så att ni där ute förstår vilket samhälle vi faktiskt lever i. Det ska inte behöva vara såhär, det har gått 2015 år sedan Jesus Kristus föddes eller vad det nu är, om vi inte agerar nu, när blir världen då som vi drömmer om? 

// Zara Larsson Inspiration //

Hej på er! 

Har hela morgonen suttit med ett inlägg som kommer komma snart, jag tänker inte avslöja något men det krävs ganska mycket energi för att kunna skriva det haha. Eftersom jag redan är inne på Zara Larsson tema så tänker jag fortsätta med hennes fantastiska och grymma klädstil, älskar den verkligen! Försökte göra två inspirerade outfits från vad hon brukar ha på sig på uppträdanden osv. 

Vad tycker ni? Själv tycker jag dom är skitsnygga! 

 

Feminism // Zara // ingenting

Goood kväll på er! 

Jag har inte bloggat sen några dagar tillbaka, jag har sovit över med grannen Saaraaa två dagar o så. Aja det jag tänkte prata om är..ingenting. Har inget att säga i detta inlägg faktiskt. Istället kan jag fråga er! Hur mår ni och hur är er sommar? 

Själv har jag det bra, vädret har vart bra sedan jag kom hem från resan så det känns underbart! Igår var det Allsång på Skansen och Zara Larsson var där, hon är ju bra grym, nä hon är mer än grym! Det var igår som jag för första gången insåg vilket starstruck jag är på henne. Hon har syns mycket på media och ute i det sociala, mycket hat, och många frågor kring varför hon tycker som hon gör. 

Det är det som är så grymt med Zara, det är att hon just har så mycket att säga och verkligen säger det!

Vi svenskar är så mesiga och så fort någon säger till om något ska vi jämföra och dömma så förbannat mycket. Vi behöver ha någon som verkligen berättar sanningen om hur världen ser ut och många känner det som en ren käftsmäll men DET ÄR JU SANT KVINNAN SÄGER!

Kvinnor och män har inte samma valmöjligheter i denna värld eller rättigheter och som sagt så behöver vi någon som ger oss den där "käftsmällen" så att alla fattar! Feminism är en stämpel som inte ska klassas som dålig, feminism är grymt! Det finns iallafall dom kvinnorna som gör något åt saken och inte bara sitter hemma och drömmer om att en dag är Sverige och världen jämställt. GÖR NÅGOT ÅT SAKEN! 

För mycket feminismprat haha, men Zara är verkligen grym och man behöver ju inte ens prata om hennes underbara sångröst! Nää guud vad jag diggar den här tjejen asså! 

Detta inlägg hade jag ju mycket att prata om...ja så kan det gå ;) 

Tillbaka till Sverige!

Heeeej vänner! 

Nu är jag tillbaka i Sverige och bloggandet kan börja! Jag har ännu inte laddat över alla bilder till min dator men ska såsmåning om försöka. Det känns faktiskt bra att vara tillbaka i Sverige, vädret är kass men resten känns hemma! Just nu har jag faktiskt inga planer, ska försöka träffa dom vännerna som är kvar här i Stockholm och försöka skaffa en rolig och fin sommar här istället. 

Här är iallafall några av bilderna jag hade på datorn men som sagt så lovar jag att det kommer upp andra härliga sommarbilder senare ;) Nu när jag är tillbaka i Sverige så lovar jag att bloggandet kommer förbättras då jag kommer ha mer tid att lägga ner på bloggen. 

Ha en fortsatt härlig kväll!