Elza's

Basket hela helgen

Hela helgen har jag spenderat åt basket, igår spelade jag en match med damerna. Det var superkul och jag måste säga att det är där jag passar in, jag tycker såklart om mitt egna lag men matcherna är mycket mer lärorika när jag spelar med damlaget.Det blev tyvärr förlust men det gjorde ingenting eftersom jag fick lära mig massor. Idag hade jag ännu en match med damlaget och denna gång blev det vinst!  

Det är så himla kul att spela med damerna, ibland gör man fel och klantar sig men det gör ingentin för dom peppar på och ger tips istället för att klaga. Det gör också att man lär sig en hel del och det är ju superkul att utvecklas i någon man tycker är kul. 

 

 

Kränkande ord

Idag på lunchrasten satt jag och samtalade om ett ganska så känsligt ämne, vi började prata om ordet "neger". Jag använder aldrig detta ord och jag kommer aldrig heller vilja säga det. Visst som vissa säger så är det "bara ett ord" men ärligt talat, nej det är inte bara ett ord. Ordet "neger" har används i flera hundra år som en kränkning och än idag så finns det folk som tar illa upp. Jag förstår inte varför man ska behöva använda det ordet som en svordom eller att ens nämna det? Det är ingen skillnad på ljushyade och mörkhyade personer. Men grejen är den att vi ljushyade har i historien alltid tyckt att mörkhyade är mindre värda och tyvärr så är det så att många idag fortfarande tycker så. 

Jag har inte så mycket mer att säga men att använda en "ras" som ett kränkande ord är fel och jag orkar inte höra det längre. Döm inte personer för hudfärg, ryckte eller utseende. 

Öppet hus

Nu har den nya veckan satt igång och ikväll har min skola öppet hus, det betyder att alla blivande 7:or får komma till skolan och höra hur skolan är och hur vi elever upplever den. Jag kommer ihåg att när jag skulle välja högstadie så blev jag tacksam över att få höra elevernas uppfattning och inte bara lärarnas. Nu är det min tur att hjälpa dom nyblivna 7:orna att välja skola. Jag tycker faktiskt att det kommer bli kul, det är kul med nytt folk, det är kul att hjälpa till så varför inte liksom?

 

Dagens match

Nu är matchen avklarad och jag måste säga att den nervösiteten som var innan matchen verkligen gjorde det roligare. Det låter kanske konstigt men jag kände mig övertaggad och det gav massor av energi. Det speciella med denna match var ju att jag skulle spela med "damer" eller ja damlaget, jag skulle ju även möta ett annat damlag och jag tror att det var det jag var nervös över. Jag tycker att det var superkul att få lite tuffare motstånd och jag längtar tills jag också får börja spela där.

Även fast det blev en förlust idag så känner jag mig väldigt stolt över min insats idag.

28 days plank challenge

Igår spelade jag match mot huddinge,det gick ganska så super dåligt. Jag har faktiskt ingen aning om vad som hände, men bra gick det inte. Förlust med 47-55 tror jag. Idag ska jag spela ännu en match men denna är lite anorlunda, jag ska nämligen spela med Skurus damlag. Jag är taggad men ändå supernervös.

Det känns som att jag har så mycket press på mig nu men jag får tränga bort den tanken och bara ha kul på plan. Ni som känner mig vet kanske att jag har väldigt mycket blåmärken och idag så ska jag få mer, då ser man att man har kämpat och det är alltid kul att få den bekräftelsen. 

Ni får uppdatering om matchen senare. 

Måste börja på gym, jag har nu utmanat mig själv i 28 days-plank challenge. Vi får se hur det går. 

Pepparkakshus i skidskon

Hörrni! Fredag wohooooo! Nu har jag överlevt första veckan i skolan efter jullovet och det har faktiskt gått bra. Trötta och jobbiga mårnar men ändå så känns det skönt att komma in i vardagen. Idag åkte jag,Lotten och Belinda in till kungsträdgården och åkte skridskor, jag har inte åkt på mycket länge så jag fick åka många varv innan jag fick in det.

Jag måste berätta något väldigt lustigt och konstigt, igår så gick jag och pappa ut i garaget för att hämta mina skridskor som jag köpte för cirka 2 år sen. Klockan var ganska mycket så jag testade aldrig om dom passade,jag ställde dom bara i hallen i en påse som jag kunde ta med sen. När vi hade kommit fram till Gallerian så gick vi in till stadium för att köpa ett par skridskor till Belinda och då passade jag på att pröva mina och se om dom passade.När jag kollade ner i den vänstra skridskon så såg jag massor av godis och konstigheter, jag vågade inte känna eller något istället bad jag Lotten att kolla och när hon sa att det var ett pepparkakshus blev jag helt chockad. Ni hör ju hur det låter, ett pepparkakshus i skridskon, men mycket riktigt så låg det ett trasigt pepparkaks hus i skridskon. Mycket lustigt? 

Aja som tur var så passade skridskorna och vi hade supermysigt på isen och även god fika! 

Så osäker var jag på isen 

 

Vart är kicken?

Nu har jag gått i skolan i 2 dagar och jag har ännu inte fått den där kicken, kicken som man får vid skolstarten och den kicken som får en att känna att det är skönt att vara tillbaka. Vart är den kicken?! Jag är redan trött på skolan, inte på lektionerna men bara de att man behöver gå till skolan och ha massor av onödiga raster. Jag behöver faktiskt inte rast, jag vill bara ha skolan överstökad och sen gå hem. Aja jag har ju tur att jag får träffa sina vänner, det är den kicken jag har fått. 

I helgen såg jag och min far en mycket bra film, ni kanske har sett den men den heter iallafall Maleficent. 10/10 på den filmen, riktigt bra film!  

1-10 på alla som gillar?

Dom flesta vet nog vad Ask.fm är, för er som inte vet så kan jag berätta att det är ett socialt nätverk som vem som helst kan gå och fråga en fråga till någon. Man kan både vara anonym och synlig, det har väll både sina födelar men dom flesta är nog nackdelar. Aja här om dagen så fick jag en fråga på min profil ifall jag kunde göra 1-10 på alla som gillar, det går alltså ut på att jag ska gå in på någras profiler och kolla på deras profilbilder och bedömma deras utseende från 1-10. Jag tycker att sånt här är så fel och jag svarade såhär. Jag blev bara väldigt frustrerad, ledsen och började tänka tillbaka, jag bara skrev ner det första jag kom på..