Elza's

Kokpunkten!

Godkväll kompisar! 

Har ni vart på Kokpunkten? Där var jag idag, det var grymt kul! Det är ett äventyrsbad med massor av roliga banor och varma pooler. Ni kan se på deras hemsida HÄR. Det är ett superbra ställe att ta med sina vänner till och ha galet skoj. Jag var där med Nora och Olivia idag och vi hade verkligen superkul. 

Vad gjorde ni idag? 

Julen Julen

God jul kompisar!

Nu är det dock den 26:e och julafton var för två dagar sedan men jag önskar er en god jul. I år firade vi jul ute på landet med farmor, farfar, kusin, faster..aa du vet grejen. Det var mysigt, det är alltid mysigt med jul. På julaftons morgon har vi tradition att vi åker iväg till ett stall som har någon sorts jul..aja något med kyrkan. Sedan tror jag nog att dagen går vidare som alla svenskars julafton, kalle anka kl 3, julklappsöppning osv. Fiint . Hur var eran jul?  

UNISEF FLYKTINGPAKET

Julen kopplas till lycka, man ligger i matkoma hela julhelgen och är nöjd med sina julklappar. Men ni vet alla att det är så många som har en gnutta sämre jul. Har ni sett dom här paketen från UNICEF? Det är alltså färdiga paket som man skickar till behövande i någon annan mottagares namn, jag tycker det är en så fin julklapp att ge till sin farmor/mormor eller någon annan. Vad tycker ni? 

Här hittar ni till dom olika paketen!

Förstörd Julkänsla, Tripofobi mm.

Godafton damer och herrar!

Har egentligen inget mål med detta inlägg men tänkte bara kika och se hur det är med er, med mig är det bra men ärligt..vart är julen? Julafton är 2 dagar borta och det är lika varmt som det var på midsommar. Vet ni, påtal om förstörd julkänsla så hade jag en fästing här om dagen, super konstigt då jag inte ens är ute och fästingar lever väll inte ens nu? Eller? 

Näe småkryp är inget jag gillar men något ännu värre som jag har börjat utveckla är Tripofobi. Har ni hört talas om den? Rädslor för hål. Jag har aldrig gillat hål och särsligt inte små och täta, och nu när jag hört talas om att det är andra som också delar den "fobin" med mig så känns det bara ännu konstigare. Det är ju så obehagligt. Bland annat är min "feberdröm" även om hål så jag antar att det är något jag haft ganska länge. 

Dock så är en fobi lika lätt att få bort som att utveckla, man föds aldrig med en fobi har jag lärt mig det är tydligen något man utvecklar.

Fyra bästa serier

Det finns dom där serierna man bara vill hoppa in i och älska, för denna serie är ett underverk! Det var min vän Filippa som tipsade om den för ett tag sen och sen dess har jag inte kunnat sluta kolla. Den måste ni verkligen se. 

För oss som är intresserade av andevärlden är den här serien riktigt bra, lite smått läskig ibland men spänningen är på topp! Jag såg kart hela serien för ca 1 år sen, men nu har jag börjat kolla om. Den tröttnar man inte på!

 

Jag vet inte om jag kan kalla detta för serie men denna Tv show är något som är så rysligt intressant. Varje avsnitt handlar om ett nytt fall då två personer över internet haft någon sorts kontakt men att det i slutändan kan vara så att denna person man haft kontakt med är den man tror är. Stort fan! 

Teen wolf är en riktig klassiker och det är en serie jag verkligen älskar älskar älskar! Jag lovar att om du gillar det övernaturliga är denna serie en som du kommer älska älska älska. Grymt bra gjord serie och med massor av bra skådespelare!

 

 

 

Lucia.

Glad Lucia på er allesammans! 

Igår bestämde jag och Esther oss för att lite spontant sådär gå ut och fota idag, det var snorkallt men värt det för vi båda fick så himla fina bilder! Här ovan ser ni två utav dom. Vet ni vad jag gjorde igår? Jag var i mitten av en flashmob på centralen i stockholm. Såklart var jag medveten om detta innan eftersom min familj var med o deltog, men ååh vad fint det var! Ni kan säkert hitta massor om den på youtube, HÄR är en från förra året, lika maffigt då!

Nu befinner jag mig hemma och väntar på Lö som ska komma o sova över till dagen imorgon, ni vet..min födelsedag.

fredag

Nu var det ju superlänge sen jag bloggade, hur kommer det sig? Nä ärligt talat vet jag inte. Nu är det sista slutspurten i skolan att verkligen bevisa för sina lärare vd man kan och få betygen man vill ha för att kunna söka in på gymnasiet. Jag har vart lite svajig nu dom här två veckorna som gått MEN, nu har stressen och allt det där lagt sig och jag har fått väldigt bra betyg som jag är stolt över. Jag har lärt mig att om man verkligen anstränger sig så får man priset som man förtjänar. 

 

Har nyss upptäckt en superbra låt, man vill seriöst bara ställa sig på bordet och dansa! 

Upp