Elza's

Om basketlägret

Hej på er!

Som jag lovade skulle jag berätta om hur höstlovet var, jag har lite blandade åsikter men jag är mycket nöjd att jag var med. Alla tre dagar blev tidiga, samlingen var kl 9 så det gällde att inte försova sig. Allt började med att vi blev indelade i grupper, gruppen bestod av F:00, P:00, F:01 och P:02. Vi var den äldsta årsgruppen som var med på lägret. Vi hade 2 träningar varje dag och det var långa raster mellan varje träning. Båda jag och resten av laget tyckte att det var konstigt att det var 2 timmars rast mellan träningarna  men det var även roligt att få spendera tid med tjejerna. Träningarna var helt ok, det var saker vi redan hade tränat på men det som man lärde sig av var att göra om det flera gånger. Jag hade förväntar mig lite mer från höstlägret, jag trodde att det skulle vara lite mer "skoj".

Visst det är jätte kul att spela basket och det är såklart det man är där för, men jag och dom andra tjejerna trodde att det skulle vara lite mer lekar eller övningar som man kunde göra tillsammans. Hoppas ni förstår. Aja det viktigaste var ju att man fick lära sig vilket jag gjorde, men det är också viktigt att man hade roligt och det tycker jag också höstlovet uppfyllde. Det var roligt att umgås med tjejerna utanför dom vanliga basket träningarna också. Det roligaste var nog att få se Sveriges ungdoms lag träna, allt såg så profitionellt ut och vi förstod att vi måste sträva efter att koncentrera oss som dom gjorde. 

                                                                    Nu har jag världens träningsvärk i benen och skavsår på fötterna, så nu blir det skönt med lite höstlov.                                                                              Ha en trevlig kväll så hörs vi säkert någon gång under veckan med ett nytt inlägg!

 

 

Helgen som vart

Jag har inte bloggat på hela helgen så jag tänkte bara berätta lite vad som hänt. I fredags hade min klasss ett halloween disco för barnen som går från 1-4, det var super kul att få se att så många barn hade så kul. Det var mycket att göra och man blev alldeles matt efteråt, men det viktigaste var ju att det var lyckat och att alla hade kul. Dagen efter alltså lördagen var det dags för basketmatch, vi mötte Alvik och det blev tyvärr förlust för 6:e gången. Jag förstår inte riktigt vad som händer med F00. På träningarna går det hur bra som helst men på matcher händer det något som gör att vi blir stressade och bara slarvar. Vi är egentligen inte mycket sämre än Alvik eller dom andra lagen vi mött och det kanske är den inställningen vi ska ha innan match, att bara för att dom ser duktiga ut betyder det inte att vi är sämre.Aja men det var trist med förlust men fortfarande var det en lärorik match.

Efter matchen åkte hela familjen till Sickla och invisterade både höst/vinter jacka och skor till mig, det blev en dö snygg jacka från Tommy hilfiger och det känns super lyxigt att ha på sig den. Skorna blev också ett superbra kap, dom var bekvämna och fodrade så det blir jätte bra till hösten/vintern. Igår (söndags) hände det nästan ingenting vi åkte till nacka forum en sväng för att köpa knäskydd till mig men tyvärr hittade vi inga som passade. Idag och fram till Onsdag är det basketläger men jag har tänkt att berätta mer om det på Onsdag då allt är över och då jag kan beskriva hur jag tycker och hur det var bättre. 

Ha en jätte fin kväll! 

Kvinnors rättigheter

Jag tycker att det är en självklarhet att alla ska ha samma rättigheter. Tyvärr ser inte dagens samhälle ut så, alla får inte gå i skolan eller uttrycka sig. Det finns så många människor runt om på jorden som inte har utbildning eller arbete, men det är särsligt kvinnor som har drabbats för detta. Jag ska inte sitta här och bevisa att jag är så himla insatt och perfekt men detta är faktiskt något som bekymrar mig. Kvinnor har alltid behandlas anourlunda i skillnad mot män, kvinnor har fått en sorts karaktär. Dom ska bli bortgifta emot vilja när dom är 15 och vara hemmafruar och ta hand om barnen,laga mat och tvätta kläder. Det är typisk kvinnogöra. Några sitter nog och tänker, gud vilken tur att jag bor i sverige där alla får säga och göra vad dom vill. Ja du har rätt, alla har rätt att ytra sig själv men det är fel att säga att det här problemet inte finns här, för det finns! Idag får inte kvinnor samma lön som män även om man arbetar på exakt samma jobb och gör exakt samma uppgifter. Kvinnor behandlas oretvist det går inte att säga emot. Om vi ska gå in på den fysiska delen så kan jag säga att den är hemsk, enligt expressen misshandlas ca 100 000 kvinnor varje år i Sverige, vissa av fallen anmäls aldrig så vem vet hur många kvinnor som misshandlas varje dag? Män använder kvinnor för sexuelt umgänge bara för att tillfredsställa sig själva,det är bedrövligt. 

Det är väll självklart att alla ska ha samma rättigheter och ingen ska behandlas olika bara för att man har ett annat kön. 

Pannkakor i stora lass!

Idag har dagen vart super bra! Den började med en rätt så tråkig No lektion, men efter det började det roliga. Jag gjorde resten av franska provet på lektionen och då fick jag veta att jag fick en hel del A:n. Det var superkul eftersom det inte händer ofta,hehe. Ja vad hände sen, jo det var dags för lunch. Lunchen var väldigt anorlunda vi gick till hemkunskaps salen där vi skulle möta vår engelska lärare och det var dags att börja laga Amarican pancakes. Jag och 2 andra var i en grupp, först gjorde vi lite fel men sedan flöt det på bra. Det fanns massor av goda tillbehör som man fick ha på sin pannkaka och jag lassade på haha.  

Basketträningen gick också superbra, det var en riktigt lärorik träning och det behöves. Ha en fortsatt trevlig kväll och kolla in på bloggen imorgon för då kommer det ett inlägg om mina åsikter enligt ett viktigt ämne :) 

Lång dag...

Måndagar är en av dom längsta skoldagarna i veckan, vi slutar halv 4 så det är ganska segt. Det bästa är att vi har sovmorgon fram till 9.20, superskönt! Jag skrev prov idag i franska det gick bra tycker jag, inte särsligt svårt. Vissa ord hade jag noll koll på så jag fick rota långt inne i hjärnan och jag hoppas på att jag skrivit rätt. Resten av dagen gick bra, jag fick reda på vad jag fick på några matteprov och jag är rätt nöjd eftersom de var oförberedda. I 7an skickade min franska grupp ett varsitt brev till en skola i frankrike, jag fick kontakt med en tjej där men nu har kontakten bleknat vilket är synd. Vår lärare tyckte inte att den skolan gav någon särslig respons så vi tog ett beslut att byta "brevvänns" skola. Idag fick vi äntligen tillbaka brev från den nya skolan och det var jätte kul, min brevvänn heter Farhati och verkar vara en riktigt mysig tjej. Just nu sitter jag och skriver tillbaka till henne och jag har ingen aning om vad jag ska skriva haha. 

Det roligaste som hände under hela dagen var nog när jag och Frida stog i korridoren och sjöng till den här låten,kändes lite oldschool men kul var det iallafall. 

Välkommen!

Nu har jag flyttat, jag kände inte att devote uppfyllde mina förväntningar så jag gör ett nytt försök här på for.me. Jag är super exalterad för att börja dela med mig av mina tankar här istället. Ni som kanske inte kände mig sen innan ska ni nu få veta lite om mig, jag heter Elin Zachen och blir 14 år denna vinter. Jag har spelat basket i 7 år och det blir bara roligare och roligare. När jag var mindre kämpade jag mycket med mitt dåliga självförtroende, nu när det har blivit bättre vill jag uppmuntra andra tjejer med samma problem att förstå att dom är vackra och underbara precis som dom är. Ni kommer lära er mycket om mig på vägen men det här var en liten tjuvtitt på hur jag är som människa.

Upp