Elza's

Pepparkakshus på Ikea!

Som rubriken säger så var jag idag på Ikea och gjorde Pepparkakshus, eller inte jag men jag hjälpte till. Det var faktiskt kul, jag trodde att det kanske skulle bli lite långtråkigt men det var hela tiden håll igång i skogen. Det var roligt att se att så många var engagerade både barn och vuxna. Några hade svårt med att få ihop sina pepparkakshus men många var väldigt duktiga och resultatet blev riktigt proffsigt. Det var inget problem med språket alls, för liksom vad kunde dom fråga efter? Mer godis eller glasyr. Det kändes roligt att vara svensk eftersom ikea är svenk och det känndes som att man representerade Sverige. 

Ha en fortsatt trevlig kväll! 

Tillbaka på spåret

Igårkväll kom jag tillbaka till rom efter att ha spenderat helgen i Milano, det var superkul att få träffa kusinerna och få se den fina staden. Jag shoppade lite medans jag var där både tröjor, kjol och mössa. Bra att hitta något nu till vintern.  Nu sitter jag på Amitcheitalia igen och nu gör jag ingenting förutom att skriva ett blogginlägg. Det är inte högsäsong nu så det finns inte så mycket att göra. Denna vecka är fullsmockad av aktiviteter och vi kommer inte ha mycket tid till att vila, håll igång i skogen liksom! Idag är planerna lite mer slappa, efter jobbet ska vi åka till Euroma (stort shoppingmall) och jag har tänkt att köpa lite födelsedagspresent och julklappar. Jag har fortfarande inte fått någon hemlängtan, det är kanske lika bra det. Men på söndag drar jag hem till Sverige igen och då får jag börja tagga inför decemberhögtiderna. Wohoo! 

 

Lite smått från rom

Nu har jag vart i Rom i 4 dagar och jag känner mig fullständigt som hemma. Jag har hjälpt till på amicheitalia och det har faktiskt vart kul, roligare än vad jag trodde. Jag har fått göra hotellbeskrivningar (småfatta olika hotells erbjudanden,platsbeskrivning). Sedan har jag också sorterat visitkort, det var kul men det tog sin tid och man blev lite snurrig av alla namn och telefonnummer. 

Det känns bra på min praoplats och jag kommer skriva mycker mer här på bloggen om det lite senare. Idag gick jag och min fina moster runt lite i Rom och jag fick se massor av fina kyrkor och byggnader. 

Roma!

Jag tänkte bara säga att jag nu har kommit fram till Rom och jag har gjort mig hemmastadd, flygresan gick fort men i över en timme skakade planet otrooligt mycket. Jag har rest en hel det kan jag säga och jag har aldrig vart med om en flygresa som var så skakig. 

 

Sushilunch med Sara

Igår fungerade det inte att lägga upp bilder här på bloggen så denna bild skulle egentligen läggas upp igår men men....

#SOPIGSTRAFFSKALA

Jag känner att jag har så många idéer som jag vill dela med er, men jag känner även behov av att dela med andras talan och pungter. Jag kollade nyss på den här videon och började tänka lite för mig själv vilka jävla svin det finns runt om mig. När ens förälder säger till sitt barn "Du behöver inte vara rädd", visst det är en trygghet i dom orden men don är inte alls sanna. Man borde vara rädd för dom här människorna! Dom som utnyttjar kvinnor såhär är rena svin, vi borde vara rädda för dom här personerna. Det går inte för mig och bara tänka "dom finns inte här så det är ingen fara" detta är inget ämne som jag bara kan vifta iväg med handen. Jag är rädd för dom här psyk personerna och det kan jag faktiskt inte dölja. 

Personer som har gjort såhär mot kvinnor går runt i MITT samhälle och dom har ingen rätt till det. Dom ska få sitt straff och det är med basta! Egentligen dom personerna som jag är mest rädd för är just dom som bestämmer dom här usla straffen till dom här människorna. Sverige måste skärpa upp sig nu! 

Jag vet faktiskt inte vad jag mer ska säga, det enda jag kan säga i nuläget är att jag är rädd. 

Lite mys en vanlig tisdag

Haha idag satt jag lite ensam på Espresso house, jag kände ett "behov" av något gott så jag gick till Espresso house och beställde en choklad frapino och en stor kaka, muummss :) 

Hur var er dag? 

If i stay

Efter att ha sett på denna film så känner jag mig nästan tvingad till att rekommendera den. Jag gråter inte ofta men nu kom det faktiskt lite små tårar, filmen var superbra och som jag har förstått det så är den uppbyggd på en bok. Jag funderar ifall jag ska läsa den. Jag tycker att både ungdomar och vuxna kan se denna, om man vill ha en helg att bara äta choklad och gråta så är "if i stay" den bästa filmen. 

 

Snön faller

Idag har dagen vart lång, dagen började kl 9 då vi kollade på 70-tals filmen Tillsammans (Dom sa iallafall att den var från 70-talet). Den var mycket märklig men ändå så skoj. Jag fick lämna filmen eftersom jag skulle möta upp pappa som skulle köra mig till Vårdcentralen. Där mötte vi en läkare och det har jag tänkt att skriva om nu. Bloggen är som en dagbok så just nu kommer jag skriva ner precis det jag tycker och tänker. Vi möttes av ett bra bemötande och läkaren var trevlig, när vi hade satt oss ner sa hon "Berätta nu". Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga en jag började med att säga att jag misstänker att jag har någon sorts reumatism.

Hon nickade och antecknade (vilket är bra). Men en sak som både jag och Pappa la märke av var att hon frågade samma fråga om och om igen, irreterade. Det var nästan som hon inte förstod vad jag sa. Hon frågade "När gör det ont i lederna?" då svarade jag "det gör inte ont, det känns bara trångt och obehagligt". Samma fråga frågade hon minst 3 gånger. 

Jag tyckte att besöket bara var oproffsigt och inte alls strukturerat, läkarn kändes väldigt okunnig och osäker.  Men lugn, hon har skrivit någon sorts rapport som hon ska skicka vidare till en expert. Så vi får hoppas att det blir bättre då så att jag kan få en "diagnos" så att jag tidigt kan försöka arbeta bort vad nu detta är :) 

Åå juste, det snöade igår! hiss eller diss?

God natt och sov gott